Чи зміняться тарифи на світло в Україні: Ось скільки доведеться платити в липні

У липні українці отримають оновлені рахунки за електроенергію, оскільки тариф буде підвищено від 2,63 до 4,32 грн за кВт*год. Після зміни вартості електроенергії в середньому кожна сім'я заплатить на 285,6 грн більше. Про це пише видання "Еспресо", передають Патріоти України.

В Україні уряд затвердив новий фіксований тариф на електроенергію для населення. Тож згідно з постановою №632 від 1 червня тариф на електроенергію для побутових споживачів збільшився від 2,64 грн/кВт∙год до 4,32 грн/кВт∙год.

Варто підкреслити, що тариф є фіксованим та не диференціюється за обсягом споживання. Оскільки така ціна має діяти до кінця 2024 року, змін у вартості електроенергії в липні не передбачається.

Значне підвищення вартості електроенергії в минулому місяці викликало значне занепокоєння громадян, однак експерти пояснюють, що таке рішення було вимушеним.

Так, нардеп Сергій Нагорняк, який є членом парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, зазначив, що такі заходи дозволять державним компаніям припинити субсидування населення і зібрати достатньо коштів для того, щоб реалізувати проєкти з добудови 3-го і 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС. Також це дасть змогу Укргідроенерго розпочати побудову Канівської ГАЕС, що матиме 1000 МВт потужності.

Тариф, запроваджений з початку літа, поширюватиметься на всіх побутових споживачів:

  • Споживачів, які є частиною колективних об'єднань у житловому секторі (ОСББ, гуртожитки тощо), де електрика йде на використання побутових потреб мешканців
  • Споживачів з електричним опаленням (від 1 червня до 30 вересня)
  • Інших споживачів, які мають право на використання електроенергії за тарифами для побутових споживачів згідно з законодавством

Нагадаємо, до 1 червня 2023 року в Україні діяли значно нижчі тарифи на електроенергію для населення. Було встановлено два основні тарифи: за використання до 250 кВт-год на місяць споживачі платили 1,44 грн/кВт-год, а за перевищення цього ліміту - 1,68 грн/кВт-год.

В Україні зміняться ціни на один із найпопулярніших продуктів у супермаркетах: Чого чекати

четвер, 4 липень 2024, 7:30

В Україні може помітно знизитися вартість цукру. Ціни на цей продукт почнуть падати восени, коли почнеться сезонний збір нового врожаю цукрового буряку. Про це виконуючий обов’язки міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький зая...

В Україні планують заморозити соціальні стандарти: Ось що буде з мінімалкою та виплатами

четвер, 4 липень 2024, 6:39

В Україні можуть заморозити прожитковий мінімум та мінімальну заробітну плату до 2027 року. Якщо це станеться, мінімальна зарплата залишатиметься на рівні 8 000 гривень, а прожитковий мінімум - 2920 гривень ще на три роки, передають Патріоти України. П...