Чий приклад наслідувати? Скільки коштує земля у різних країнах Європи (інфографіка)

У Ірландії один гектар землі коштує майже 20 тис. євро.

Якою буде ціна на землю в Україні, якщо нардепам зі "Слуги народу" таки вдасться запустити реформу – питання відкрите. Так, у деяких країнах Європи ціни відрізняються у дев'ять разів. Патріоти України пропонує подивитися, де земля ціниться найбільше.

Зокрема, земельним рекордсменом виступає Ірландія – тут один гектар землі коштує майже 20 тис. євро. Втім, країну загалом вважають однією з найдорожчих у ЄС.

А от найдешевша землі – у Румунії, хоча ринок країни швидко розвивається. Втім, наразі експерти констатують кілька проблем, серед яких слабка інфраструктура і недорозвинута система іррігації. Розвиватися бізнесу заважає і те, що придбати велику ділянку землі у країні вельми проблематично.

Що ж до України, зразу після відкриття ринку земля може коштувати ще дешевше. За середніми оцінками експертів, ціни можуть піднятися від 1 тис. євро зі старту до 2,5 – 3 тис. через кілька наступних місяців.

В уряді озвучують ще скромніші цифри. "Наші розрахунки показують, що якщо ми застосовуємо запропоновану модель, яка чинна - це буде в середньому $2200 еквівалент за гектар. Якщо виходити з обмеженої моделі, з обмеженнями, це буде максимум $1500. Ось ціна обмежень", – заявив заступник міністра економіки Тарас Висоцький в інтерв'ю.

Джерело: Depo.ua

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...