Чим Коломойському і Ко загрожує позов "ПриватБанку" в США

Державний менеджмент ПриватБанку і НБУ, не маючи ілюзій щодо українських правоохоронців і судів, відповіли Коломойському і його партнерам резонансними позовами в іноземних юрисдикціях.

Дві третини пов'язаних з фінансовим сектором справ в українських судах так чи інакше пов'язані з Приватбанком. Такі дані в недавньому інтерв'ю навела заступниця голови правління банку Галина Пахачук. По суті, колишні власники Приватбанку розгорнули масштабну судову війну в Україні проти держави, намагаючись оспорити націоналізацію і списати свої борги, передають Патріоти України.

Державний менеджмент ПриватБанку і НБУ, не маючи ілюзій щодо українських правоохоронців і судів, відповіли Коломойському і його партнерам резонансними позовами в іноземних юрисдикціях. І, якщо у Високому суді Лондона колишнім власникам ПриватБанку вдалося здобути тимчасову перемогу (справа на стадії апеляції), то в штаті Делавер у США, все може бути по-іншому.

Як пояснила в згаданому в інтерв'ю заступниця голови правління ПриватБанку Галина Пахачук, позови в іноземні юрисдикції подаються, щоб відшкодувати завдані збитки банку колишніми власникам банку, отримавши справедливі рішення в справі про ПриватБанк. «Я не чула, щоб когось із колишніх топів ПриватБанку викликали на допити, не кажучи вже про інші слідчі дії, — зауважила вона. — Тому ми пішли шляхом, незвичним для банківської системи, подали позови до іноземних юрисдикції щодо різних схем і збитків, щоб отримати справедливе рішення з цих питань».

Джерело: НВ

Таємні витрати на війну? Кремль засекретив у бюджеті рекордну за 20 років суму

середа, 24 квітень 2024, 6:48

Російська влада продовжує нарощувати секретні витрати федерального бюджету, які вже обійшлися платникам податків у 10 трлн рублів. У 2023 році практично кожен четвертий рубль, витрачений урядом, пішов на засекречені статті, що стало рекордом за два дес...

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...