Crew Dragon Ілона Маска відстикувався від МКС і повертається на Землю (відео)

МКС

Американський космічний корабель Crew Dragon благополучно відстикувався від Міжнародної космічної станції, приступивши до завершального етапу цієї місії, зазначають Патріоти України.

Команду на початок відстиковки дали о 3.30 за київським часом. Приводнення корабля має відбутися приблизно через шість з половиною годин. Воно буде здійснено в районі Мексиканської затоки біля узбережжя Флориди в США.

Корабель Crew Dragon прилетів на МКС в листопаді минулого року. Серед членів екіпажу були американці Майкл Хопкінс, Віктор Гловер і Шеннон Уолкер, а також японець Соїті Ногуті.

В кінці квітня їм на зміну прилетів інший Crew Dragon з екіпажем з американців Шейна Кімброу і Меган МакАртур, японця Акіхіко Хосіде і француза Тома Песке.

Нагадаємо, це вже друга пілотована місія багаторазового корабля Crew Dragon компанії SpaceX, минулого року він вперше доставив людей на МКС.

Росія атакувала енергооб’єкти у шести областях України - ввечері можливі обмеження споживання

середа, 8 травень 2024, 10:30

Ворог атакував об’єкти енергетичної інфраструктури у 6 областях. У вечірні години можливе застосування обмеження споживання електроенергії. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України. "Ворог масовано атакував об’єкти генерації та пере...

Рекордні поставки нафти в обмін на надії колись отримати "дзвінку монету": РФ не змогла вивести з Індії кошти на десятки мільярдів доларів, що скупчилися на місцевих рахунках у рупіях

середа, 8 травень 2024, 9:05

Лише протягом 2023 року Росія наростила поставки в Індію нафти та нафтопродуктів до $50 млрд. Однак забирати їх в місцевій валюті немає сенсу, А в долари, євро, юані Індія конвертувати не може і не хоче. Більшість індійських рупій із мільярдів, які нак...