Дайте скрепам корвалолу: В Україну зайшли рекордні обсяги газу за останні 5 років

З початку року імпорт газу в Україну досяг рекордних показників за 5 років. Склав 8,056 млрд куб. м, або на чверть більше, ніж за аналогічний період торік, передають Патріоти України.

З Польщі поставили 1,043 млрд куб. м, зі Словаччини - 4,605 млрд куб. м, з Угорщини - 2,408 млрд куб. м, повідомила пресслужба держкомпанії "Оператор ГТС України".

Водночас більше половини - 54% усіх поставок здійснили через віртуальний реверс. Його використовують з початку 2020-го. У підземні сховища на "митний склад" направили 56%, або 4,5 млрд куб. м імпортованих обсягів газу.

"Зростання імпорту пов'язане зі значним підвищенням попиту європейських компаній на зберігання газу в українських сховищах у режимі "митний склад". Європейські сховища уже заповнені, а тарифи привабливі. Тому Україна б'є рекорди по закачуванню газу в ПСГ", - пояснили у держкомпанії.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...