Далекий Схід Росії голодує: Москва все валить на санкції та кризу

Камчатка і Чукотка зіткнулися із затримками поставок продуктів харчування. Влада визнає "важку ситуацію". Жителі регіонів в Мережі масово скаржаться на дефіцит в магазинах, передають Патріоти України.

У Мережу потрапило відео, яке зняла мешканка камчатського селища Оссора в місцевому магазині 15 жовтня. Жінка скаржиться, що магазинні полиці майже порожні. Товарів першої необхідності, включаючи хліб, немає.

"Вернулись 90-е годы. Все стоят за хлебом. 9 часов (утра - ред.), а хлеба уже нет… Народа очень много, продолжает идти… Это просто ужас. Молчу уже про остальные продукты", - розповіла жінка.

Подібна ситуація спостерігається не тільки на Камчатці, а й на Чукотці. Проблема виникла через затримки з відправкою вантажів з порту Владивостока. Це підтвердив в Instagram губернатор Камчатського краю Володимир Солодов. Він повідомив, що близько 200 контейнерів чекають відправки в регіон, назвавши ситуацію "досить важкою".

"Ближайшее время системно ситуация не решится, поскольку (...) ее причиной стал глобальный кризис грузовой логистики", - заявив глава Камчатки.

Місцеві жителі обурені. Вони зіткнулися не тільки з дефіцитом товарів, але і завищеною ціною на продукти, що залишилися. "21-й век, а у нас полки пустые! Цены на оставшиеся продукты такие, будто их из космоса доставляли. Власти вообще ничего не делают!!! А где же ваш знаменитый Северный путь, о котором Путин рассказывал? Такая "сложная ситуация" у нас с лета! Очнитесь уже и что-то делайте! Будьте честны и признайте, что регион оказался в транспортной блокаде. А нам есть нечего!” - пишуть місцеві.

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...