Далі приховувати немає сенсу: Голова Центробанку РФ Набіулліна відкрито заявила про "вичерпання останніх резервів російської економіки"

Кремль до останнього надував щоки, доводячи світу і Україні, що витримає ще 10 років війни. Але захмарне підвищення ставок Центробанком є свідченням насування катастрофи, яку немає сенсу більше приховувати. Тому Набіуліній дали змогу відкрити рота

Резерви робочої сили та виробничих потужностей у російській економіці практично вичерпані, заявила на пресконференції глава ЦБ РФ Ельвіра Набіулліна, інформують росЗМІ.

За її словами, зараз економіка перебуває у стані "перегріву", масштаби якого стали рекордними принаймні за останні 16 років.

Разом зі збільшенням російського ВВП на 5% завдяки трильйонним вливанням у виробництво зброї одночасно прискорюється інфляція: темпи зростання цін у липні перевищували 9% і стали найвищими з лютого 2023 року.

"Це свідчить про те, що "економіка, як і раніше, перебуває у стані значного перегріву. Водночас можливостей збільшити випуск товарів та послуг у бізнесу практично не лишилося. Дефіцит кадрів та потужностей для виробництва може призвести до ситуації, коли темпи зростання економіки сповільнюватимуться, попри всі спроби стимулювати попит. По суті, це сценарій стагфляції, і зупинити її можна буде лише ціною глибокої рецесії", – заявила Набіулліна.

За словами глави Центробанку РФ, щоб запобігти такому сценарію, Центробанк пішов на нове підвищення ключової ставки, яка й без того перебувала на найвищому рівні з перших місяців війни.

Далі приховувати немає сенсу: Голова Центробанку РФ Набіулліна відкрито заявила про "вичерпання останніх резервів російської економіки"

неділя, 28 липень 2024, 9:32

Кремль до останнього надував щоки, доводячи світу і Україні, що витримає ще 10 років війни. Але захмарне підвищення ставок Центробанком є свідченням насування катастрофи, яку немає сенсу більше приховувати. Тому Набіуліній дали змогу відкрити рота. Рез...

Найгірший період вже позаду? В "Укренерго" розкрили, що буде з відключеннями світла найближчим часом

неділя, 28 липень 2024, 8:50

Українська енергетика пережила найскладніший період літа 2024 року. Дефіцит електроенергії не зник повністю, але відключення пом'якшились. У наступні кілька тижнів ситуація продовжить покращуватись за умови, що не буде нових масованих обстрілів енергет...