"Давайтє забудєм прошлоє!": Росія зібралася відновити постачання газу до ЄС

Росія заявила про готовність поновити постачання газу до Європи, заявив віцепрем'єр РФ Олександр Новак, передає ТАСС.

"Європейський ринок залишається актуальним, оскільки дефіцит газу зберігається, а в нас є можливості для відновлення постачання. Наприклад, не залученим залишається трубопровід "Ямал – Європа", зупинений із політичних мотивів", – зазначив він.

Новак додав, що російська влада обговорює додаткове постачання газу через Туреччину.

Канада оголосила про скасування впровадженого кілька місяців тому винятку із санкцій проти Російської Федерації щодо ремонту турбін компанії Siemens для забезпечення роботи російського газопроводу "Північний потік" у Німеччині.

Німеччина, Данія та Швеція підтвердили вибухи на газопроводі "Північний потік". Заявили, що причиною витоків у двох нитках газопроводу стали влаштовані кимось вибухи.

26 вересня стало відомо про падіння тиску на одній із ниток газопроводу "Північний потік-2". З'ясували, що розгерметизація сталася у водах Данії. Агентство Reuters писало, що трубопровід був заповнений 300 млн куб. м газу, перш ніж Німеччина відмовилася від його використання.

За даними ЗМІ, Сполучені Штати Америки кілька тижнів тому попередили уряд Німеччини про можливі атаки на газопроводи в Балтійському морі. Відповідною інформацією з офіційним Берліном поділилися джерела ЦРУ. Представник уряду ФРН відмовився коментувати цю інформацію.

Німецькі спецслужби припускають, що три труби газопроводів "Північний потік-1" і "Північний потік-2" в Балтійському морі можуть стати назавжди непридатними для використання після ймовірних актів диверсії. Західні країни називають те, що сталося, актом саботажу з боку РФ.

Безробітні українці отримають по $500: Стало відомо, кому дадуть гроші

субота, 18 травень 2024, 17:27

Безробітні мешканці Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини та Запорізької області мають змогу пройти професійні курси за грантові кошти. На підвищення кваліфікації чи здобуття нових професійних навичок вони можуть отримати $500, тобто майже 20 тис....

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...