Давно пора! Росіян залишать без курортних чартерів - нові авіаційні санкції увійшли до 14-го пакету ЄС

Узгоджений країнами-членами Європейського Союзу (ЄС) 14-й пакет санкцій проти Росії включатиме заборону на будь-які приватні та чартерні авіаперельоти на користь росіян чи компаній із РФ. Зокрема, санкції стосуватимуться курортних чартерів. Про це повідомляє EUobserver, передають Патріоти України.

"Заборона поширюватиметься на будь-які перельоти, для яких російська юридична або фізична особа правомочно визначити місце зльоту та посадки", – зазначає видання, посилаючись на відповідний документ Європейської комісії.

Такий захід, зокрема, покликаний зупинити масові польоти росіян на курорти. Для цього російські компанії замовляють у європейських перевізників чартерні рейси, щоби обійти існуючі заборони.

Поки що обмеження ЄС поширюються лише на планові рейси авіакомпаній. Цю заборону Євросоюз запровадив ще у лютому-2022, одразу після повномасштабного вторгнення РФ до України. Але це не завадило європейським авіакомпаніям виконувати чартерні чи приватні польоти на замовлення росіян, у тому числі на території ЄС.

Новий 14-й пакет санкцій проти РФ уже погодили постійні представники країн-членів ЄС. Крім заборони чартерів, до нього увійшли:

  • обмеження на імпорт скрапленого природного газу (СПГ), інших ресурсів та гірничих машин;
  • обмеження фінансування політичних партій, неурядових організацій;
  • заходи проти 11 вантажних суден;
  • відключення Росії від власного аналога SWIFT;
  • розширення санкційних списків фіз- та юросіб;
  • перелік із більш ніж 50 компаній за межами ЄС, які підпадають під торгові обмеження через їхню допомогу Росії в обході санкцій.Узгоджений країнами-членами Європейського Союзу (ЄС) 14-й пакет санкцій проти Росії включатиме заборону на будь-які приватні та чартерні авіаперельоти на користь росіян чи компаній із РФ. Зокрема, санкції стосуватимуться курортних чартерів.Про це повідомляє EUobserver. "Заборона поширюватиметься на будь-які перельоти, для яких російська юридична або фізична особа правомочно визначити місце зльоту та посадки", – зазначає видання, посилаючись на відповідний документ Європейської комісії.Такий захід, зокрема, покликаний зупинити масові польоти росіян на курорти. Для цього російські компанії замовляють у європейських перевізників чартерні рейси, щоби обійти існуючі заборони.Поки що обмеження ЄС поширюються лише на планові рейси авіакомпаній. Цю заборону Євросоюз запровадив ще у лютому-2022, одразу після повномасштабного вторгнення РФ до України. Але це не завадило європейським авіакомпаніям виконувати чартерні чи приватні польоти на замовлення росіян, у тому числі на території ЄС.Новий 14-й пакет санкцій проти РФ уже погодили постійні представники країн-членів ЄС. Крім заборони чартерів, до нього увійшли:
    • обмеження на імпорт скрапленого природного газу (СПГ), інших ресурсів та гірничих машин;
    • обмеження фінансування політичних партій, неурядових організацій;
    • заходи проти 11 вантажних суден;
    • відключення Росії від власного аналога SWIFT;
    • розширення санкційних списків фіз- та юросіб;
    • перелік із більш ніж 50 компаній за межами ЄС, які підпадають під торгові обмеження через їхню допомогу Росії в обході санкцій.

Якщо хочете успішно влаштуватись на роботу у Польщі: ТОП-10 моментів, які треба знати українцям

четвер, 27 червень 2024, 22:35

Польща є однією з найпопулярніших країн для українських трудових мігрантів. Для того, щоб працювати в Польщі легально та з дотриманням усіх правил, важливо знати основні положення польського трудового законодавства та права, які має працівник. Про це п...

Тенденція змінилась: В Україні переписали ціни на один з основних продуктів - чого чекати далі

четвер, 27 червень 2024, 22:20

В Україні дешевшають курячі яйця – оптові закупівельні ціни вже становлять 12-15 грн за десяток. Протягом 2-3 тижнів істотне зниження цін можуть відчути і роздрібні покупці, передають Патріоти України. Про це виконуючий обов’язки міністра аграрної полі...