​ДБР проводить обшуки в головному офісі "Укрзалізниці". ТСК Верховної Ради звинувачує Наглядову раду "УЗ" в некомпетентності

Сьогодні, 8 квітня, Державне бюро розслідувань проводить обшуки в головному офісі «Укрзалізниці». Про це повідомила в телеграмі народна депутатка, голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань перевірки та оцінки стану «Укрзалізниці» Юлія Гришина, зазначають Патріоти України.

«Зараз Держбюро розслідувань проводить обшук у центральному офісі «Укрзалізниці». Через годину заплановано засідання нашої тимчасової слідчої комісії з УЗ. Зокрема, будемо слухати доповіді міністра Криклія, в.о. голови правління УЗ Юрика щодо критичної ситуації, яка склалася у відомчих лікарнях по боротьбі з Covid-19 і за наслідками аварії 29 березня», – написала вона.

ТСК вимагає надати копії усіх звітів Наглядової ради, а також копії актів приймання-передачі послуг, наданих головою та членами Наглядової ради АТ «Укрзалізниця» - ТСК Ради вимагає перевірити Наглядову раду «Укрзалізниці»

ТСК вимагає надати копії усіх звітів Наглядової ради, а також копії актів приймання-передачі послуг, наданих головою та членами Наглядової ради АТ «Укрзалізниця»

«Критичний стан Укрзалізниці свідчить про невиконання Наглядовою радою своїх функцій в повній мірі», – підкреслила голова ТСК

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради, що розслідує діяльність Укрзалізниці, просить Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля надати звіти про роботу членів Наглядової ради компанії та відомості про виплачені їм винагороди, що необхідно для визначення правомірності надання винагород згідно законодавства. Про це йде мова у офіційному запиті.

Як зазначено в документі, член Наглядової ради має право на оплату послуг у вигляді річної та додаткової винагород, а також на компенсацію витрат, пов’язаних з виконанням ним своїх функцій. Це передбачено Порядком, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів No668 від 04.07.2017. При цьому максимально допустимий розмір базової місячної винагороди не може перебільшувати для АТ «Укрзалізниця» 22 середньомісячні зарплати за видом економічної діяльності за квартал, що передує.

«В той же час критичний стан Укрзалізниці свідчить про невиконання Наглядовою радою своїх функцій в повній мірі. Тому виникла необхідність у проведенні аналізу ефективності роботи членів Наглядової ради АТ «Укрзалізниця» та надання оцінки виконання ними умов договору», – підкреслила у своєму листі голова ТСК.

Оскільки Наглядова рада щороку звітує перед Кабміном про результати роботи і на основі цих звітів формується розміри винагороди, ТСК звернулася до прем’єра з вимогою надати копії усіх звітів Наглядової ради, а також копії актів приймання-передачі послуг, наданих головою та членами Наглядової ради АТ «Укрзалізниця».

«Також просимо надати інформацію про фактичну винагороду голови та кожного члена наглядової ради за період 2018 – 2021 роки, помісячно з розбивкою на базову та додаткову, і обґрунтувати її розміри», – вказано у листі.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...