Де українцям знайти роботу влітку: Які є вакансії та скільки платять

Сайти з пошуку роботи рясніють пропозиціями сезонної праці на відміну від минулого літа. У червні 10% із запропонованих вакансій - це пропозиція підробітку влітку. Про це йдеться у дослідженні аналітиків grc.ua, передають Патріоти України.

Так, більша частина роботодавців пропонує підробіток на неповний день (29% з усіх вакансій, що пропонують підробіток) та від 4 годин на день (23%). Популярний формат тимчасової роботи (16%) та роботи ввечері (15%).

У червні, у порівнянні з травнем, зросла кількість пропозицій підробітку в вихідні та святкові дні. Окрім того, пропонують вакансії кур'єрів та "таємних" покупців у торгових мережах.

Також найбільше вакансій пропонують у Києві та області (у червні їх кількість зменшилась на 5% в порівнянні з травнем), Дніпрі та області (4%) та Харкові та області (4%). Найменше вакансій пропонують у Донецькій та Одеській області (3%).

Яку зарплату пропонують роботодавці?

Роботодавці пропонують від 3 тис. грн (54% усіх актуальних вакансій) до 46,4 тис. грн. Вакансій, де пропонують гонорар 46,4 тис. грн, є лише 5%. Робота підійде ІТ-спеціалістам або експертам з маркетингу, реклами та диджитал-комунікацій.

Окрім того, SMM-менеджер, може претендувати на зарплату від 700 доларів США, Python developer на тимчасовому проєкті (до 2 місяців) може підробити від 2000 доларів США і вище.

Найбільше вакансій пропонують "таємним" покупцям. В їх обов'язки входить: робити контрольні закупки певної продукції, фотографувати результат та написання різноманітних звітів. Ця професія є дуже популярною, адже нею користуються бренди побутової техніки, дитячих товарів, косметичних засобів, інтернет-магазинів, супермаркетів та кафе. Окрім того, за 4-6 годин роботи пропонують до 5 тис. грн.

Для підробітку пропонують вакансії касира-продавця. Там платять 9-12 тис. грн. Ще 10% роботодавців шукають тимчасових співробітників в IT-сфері. Також враховуючи те, що зменшуються карантинні обмеження і наблизилася сезонна робота, то людей активно почали кликати у курортні міста України на роботу.

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...