Де заробляють більше: Біткоїн поступився популярністю іншій криптовалюті у 2021 році

Майнінг криптовалюти Ethereum (ETH) у 2021 році приніс набагато більше прибутку, ніж видобуток першої криптовалюти Bitcoin (BTC). З початку року виробництво ETH принесло на $3,4 млрд більше, аніж біткоїну. Про це свідчать дані дослідження, проведеного аналітичною компанією Arcane Research, зазначають Патріоти України.

Автори дослідження пояснюють це "аномально високими" комісіями на операції з ETH, але зазначають, що подібна тенденція є непостійною і спостерігається лише протягом особливо високих показників діяльності у блокчейні.

В Arcane Research підрахували, що в 2021 році майнери ефіру заробили $17 млрд доларів, а майнери біткоїнів за цей самий час – $13,6 млрд. У середньому щоденний сукупний заробіток майнерів Ethereum склав $56 млн проти $45 млн у майнерів першої криптовалюти.

Зазначається, що волатильність видобутку ефіру і біткоїну у році, що минає, склала 47% і 28% відповідно. Дослідники відзначили високий коефіцієнт залежності виручки майнерів від комісій на транзакції після оновлення Altair, яке відбулося у блокчейні Ethereum у жовтні 2021 року – 0,55. Водночас для Bitcoin цей показник становив – 0,16.

Таким чином, комісійні за транзакції становили 53% доходу від майнінгу ETH. А оскільки комісія за транзакції в біткоїнах залишається аномально низькою з середини літа, майнерам першої криптовалюти це принесло лише 1% доходу.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...