Дефіцит бензину і дизеля вже помітний у низці регіонів: У Росії розгортається паливна криза

У Росії набирають обертів проблеми з автомобільним паливом. Місцеві ЗМІ та влада повідомляють про дефіцит у тимчасово окупованому українському Криму, а також у низці регіонів самої РФ. Так, вже відомо про брак бензину в частині мереж АЗС у Саратовській, Рязанській та Новосибірській областях, а також на Ставропіллі, зазначають Патріоти України.

Як вказують російські паливні експерти, основні проблеми пов'язані з логістикою, яку у південних районах РФ, як відомо, перевели у "військовий режим". За їхніми даними, на заправках вже закінчується не лише А-92 та А-95, а й дизель. Як з'ясував OBOZREVATEL, росЗМІ та пабліки в соцмережах повідомляють про такі ключові труднощі:

  • не вистачає транспортних потужностей – особливо перевантажено залізницю на південь, немає ні локомотивів ні цистерн (з огляду на напрям, це може бути безпосередньо пов'язане з війною в Україні та тим, що потужності зайняли військові);
  • НПЗ на тлі логістичних проблем змушені зупиняти виробництво через перевантаженість складів, робітники звільняються через затримку зарплати.

Проблеми навіть визнали у російському міненерго. Проте звинувачують там чомусь не війну, а "туристичний сезон". "Деякі складнощі з ритмічністю поставок виникли на тлі високої завантаженості залізниці у південному напрямку у туристичний сезон", – заявили в російському відомстві.

А в "РЖД" (аналог української "Укрзалізниці") попередили, що кількість цистерн, що накопичилися "в деяких терміналах півдня", більш ніж у 10 разів перевищує кількість вивантажуваних на добу. "У південному напрямку спостерігається тривалий простий цистерн в очікуванні зливу вантажоодержувачам", - заявили в компанії.

Уточнювати, про який саме "південь" йдеться, там не стали. Однак не секрет, що внаслідок кількох успішних операцій ЗСУ логістика росіян в українському Криму дійсно постраждала.

До речі, раніше водіїв авто на півострові якраз попереджали про можливий дефіцит палива. Автомобілістів просили запасатися пальним, хоча знайти А-95, і тоді можна було вже далеко не на всіх заправках.

Вже в середині серпня мешканці різних міст Криму повідомляли про те, що паливо періодично пропадає на заправках усіх великих паливних мереж: "Атан", "ТЕС", RedPetrol та Grifon. У Севастополі люди залишали гнівні коментарі під постами в телеграм-каналі російського губернатора Михайла Развожаєва: "Де 95-й бензин? Що за бардак?", "Де бензин? Які перспективи? Танкери тільки за кордон возять? У нас портів та паливних баз немає І з якого переляку бензин до курсу долара прив'язався? Хто знає відповідь?".

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...