Дефіцит буде суттєвим: Коли українцям загрожують відключення світла по 16-17 годин на добу

В Україні найближчими місяцями-півтрами (тобто до кінця липня) очікується суттєвий дефіцит електроенергії, через що відключень світла побільшає. Непростим буде і зима - під час холодів світло можуть давати лише на 6-7 годин на добу, дефіцит в енергосистемі становитиме до 35%. Про це заявив СЕО енергокомпанії Yasno Сергій Коваленко в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України.

"У нас йде ремонтна кампанія атомних блоків. Тому липень буде у нас досить важким з погляду дефіциту, і, як наслідок, з погляду відключень для населення та бізнесу", - сказав він. Наступний кризовий період, за його словами, настане взимку. Тоді українці можуть проводити без світла по 17-18 годин на день.

Втім, як уточнив голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький в інтерв'ю, давати чіткі прогнози на зиму поки що неможливо. Зокрема, за його словами, все залежатиме від російських обстрілів та можливостей України відновити зруйновані потужності генерації.

Кудрицький уточнив, що існують сценарії, в яких внаслідок нових обстрілів відключення "можуть продовжуватися не 4 години через 4, а 6-7 годин без світла, 2-3 години зі світлом. "Також є оптимістичні сценарії, коли все вдасться відновити, незважаючи на обстріли, або атаки не будуть такими успішними, як раніше. Як оператор ми прораховуємо найгірше і найкраще, що нас може очікувати... Але орієнтувати людей, що електрики не буде 12-15-20 годин, 15 годин, ми просто не можемо, бо ніхто не знає , що нас чекає", – вважає Кудрицький.

Також, як зазначив Коваленко, в Україні почали використовувати більш збалансований підхід до розподілу наявної електроенергії серед споживачів. Така система діє вже тиждень.

"На мій погляд, підхід більш збалансований, і ми бачимо це по Києву, тому що зараз "Укренерго" дає команди з відключень за конкретними групами, або, як ще називають, чергами. Тому, на мою думку, з того, що ми бачили за цей тиждень – графіки відключення світла більш збалансовані між регіонами", – сказав Коваленко.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...