Дефіцит набирає обертів: У РФ дитяче харчування та соки продають у білій упаковці через санкції

На території країни-терориста упаковка дитячого харчування "Агуша" тепер стала білою. Справа в тому, що через санкції проти РФ почалася нестача барвників для пакувального матеріалу. Так, ще у березні у білій упаковці в російських магазинах почали продавати соки. Про це повідомляють російські ЗМІ. Першими втратили фарби коробки з соками "Сади Придонья" та "Добрий", передають Патріоти України.

Ще на початку березня виробники в Росії почали обурено говорити про брак барвників для упаковок. Деякі компанії, до речі, вже повідомили про плани замінити картонну тару на пластик. Така проблема торкнулася не лише РФ, а й її союзниці – сусідньої Білорусі, з території якої запускаються ракети по українських містах.

Як у Росії, так і в Білорусі відчувається дефіцит упаковок Tetra Pak, які не мають аналогів. Так, у РБ стали продавати молоко в коробках, призначених для йогурту. А в РФ у заводів Tetra Pak закінчується фарба, тому деякі виробники вирішили продавати свої товари майже повністю білих коробках.

"Незвичайна упаковка товару в одному з білоруських магазинів: коробка від йогурту, офіційно всередині – молоко. Про те, що це молоко, а не йогурт, написано на стікері, інформацію якого просять "вважати пріоритетною", – помітили у білоруському Telegram-каналі "Зеркало". За словами читача, у магазині незвичайне впакування пояснили дефіцитом упаковки на заводі. Такі пакети виготовляє саме Tetra Pak.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...