Дефіцит ні до чого: Експерт пояснив, чому на АЗС "злетіли" ціни на бензин

У високих цінах на бензин, які зараз спостерігають українці, винен не його дефіцит, а ажіотажний попит. Таку думку висловив в ефірі Радіо НВ директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн, передають Патріоти України.

"Коли складаємо прогнозний баланс, все одно не розраховуємо на такий ажіотаж. Якщо підсумувати все, що постачають до Києва, це не дуже відрізняється від довоєнного рівня. Тобто пального везуть багато, але таке враження, що воно йде в суху землю, тому що люди ... ми бачимо цей приватний транспорт - і кожна машина з каністрою. І саме тому не вдається так швидко ліквідувати той дефіцит", - розповів він.

Відносно цін Куюн нагадав, що 10 днів тому бензин коштував 40-45 гривень за літр, зараз же ціна набагато вище. "Зараз ми 52, 58, 60 грн за літр бачимо в ключових мережах. Це вже реакція на високий попит, і я не знаю, можливо, це - не кінцевий рівень, можливо, вона буде ще вищою для того, щоб і далі намагатися побороти цей ажіотажний попит", - розповів він.

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...

Оце так: G7 більше не розглядає конфіскацію заморожених активів Росії, - FT

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:57

Повної конфіскації заморожених російських активів більше немає в порядку денному обговорень країн "Великої сімки". Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. Як пише видання, замість повної конфіскації активів G7 шукає менш радикальні, а...