Дефіцит потужності становить 27%: По всій Україні ввели режим аварійних відключень електроенергії

Станом на 10:00 понеділка, 28 листопада, внаслідок стрімкого зростання дефіциту потужності по всій території України застосовуються аварійні відключення електроенергії. Про це йдеться у повідомленні в Telegram-каналі "Укренерго", передають Патріоти України.

"Причиною збільшення дефіциту потужності стали аварійні відключення блоків на кількох електростанціях. Водночас споживання продовжує зростати через погіршення погодних умов. Наразі дефіцит потужності складає 27%", - зазначили у компанії.

Зауважується, що після усунення причин аварійних відключень блоки повернуться в роботу, що зменшить дефіцит в енергосистемі та зменшить обсяги обмежень споживачів.

"Контрольовані аварійні відключення дозволяють збалансувати енергосистему та запобігати аварійним ситуаціям у мережах", - додали в "Укренерго".

У компанії нагадали, що загальний дефіцит в енергосистемі – це наслідок вже семи хвиль ракетних ударів російських окупантів по енергетичній інфраструктурі України. "Масштаби та складність пошкоджень дуже великі. Ремонти тривають цілодобово", - йдеться у повідомленні.

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...