Дефіциту не буде? У Мінагрополітиці розповіли, що буде з цінами на яйця, цукор та олію

В Україні не очікується дефіциту яєць, цукру та олії, країна здатна забезпечити внутрішній ринок. Ціни на яйця, які останнім часом злетіли, мають вирівнятися вже найближчим часом, передають Патріоти України.

Їхнє подорожчання пов'язане з нестачею несучих курей, знищенням птахофабрик через війну і як наслідок скороченням виробництва. Про це розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич в ефірі телемарафону на ICTV.

Він зазначив, що прогнозований збір соняшнику в 2022-му буде меншим, ніж у попередньому через війну в Україні та погодні умови. "Але для внутрішніх потреб цього більше, ніж достатньо. Тому, якщо не говорити про загальну інфляцію та подорожчання логістики, подорожчання олії не повинно бути", – пояснив Дмитрасевич.

Також заступник міністра додав, що цукрових буряків цього року було посіяно менше, якщо порівнювати з 2021-м, але цього вистачить для внутрішнього ринку. Дмитрасевич зазначив, що дефіциту цукру не буде, як і подорожчання.

Раніше повідомлялося, що в Україні не вистачає моркви і передбачається її імпорт уже з Нового року. Ще гірша ситуація з кількістю та якістю капусти, а цибуля вже імпортується і має рекордні ціни. Ця тенденція продовжиться.

Найменше проблем у поточному сезоні буде з картоплею та буряком. Про це розповів Олександр Хорев, керівник проєкту "АПК-Інформ: овочі та фрукти", пише AgroNews. "Найменш проблемною культурою борщового набору в Україні в сезоні 2022-2023 буде картопля, саме на картопля будуть найнижчі оптові ціни протягом усього поточного сезону", – зазначив він.

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...