Дефолт скасовується: Україна та МВФ домовилися про нову програму на $5 520 000 000, - ОПУ

Ця звістка, крім суто економічного фактору, покликана підсилити і позиції України на переговорах у Парижі в "нормандському форматі", 9 грудня

Україна досягла згоди з Міжнародним валютним фондом щодо нової програми співпраці на 3 роки у розмірі 4 мільярдів спеціальних прав запозичення (SDR), що дорівнює 5,52 мільярдам доларів, зазначають Патріоти України. Про це йеться в повідомленні пресслужби президента України за підсумками розмови Володимира Зеленського з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою.

"Я запевнила президента у готовності МВФ підтримати політичний план влади для макроекономічної стабільності та підняття економіки на рівень вищого, стійкого та всеосяжного зростання, серед іншого – з новою підтримкою МВФ", - наголосила пані Георгієва.

"Співробітники МВФ досягли згоди з владою щодо політики підтримки нової трирічної домовленості в розмірі 4 мільярдів спеціальних прав запозичення (SDR) у рамках розширеного фонду МВФ", - заявила директорка МВФ .

"Наша розмова була дуже конструктивною. Втішений, що ми знайшли повне порозуміння і наш турборежим отримав високу оцінку з боку МВФ", - відзначив президент Зеленський.

"Нова програма співпраці з МВФ має на меті пришвидшити економічне зростання, активно викорінювати корупцію та підвищити добробут кожного українця. Нас не влаштовують поточні темпи економічного зростання, і тому для пришвидшення зростання економіки ми спільно з нашими міжнародними партнерами продовжуватимемо реформи, щоб наздоганяти наших сусідів за рівнем економічного розвитку та добробуту", - додав голова держави.

Зі свого боку підхопити оптимістичну новину поспішив і голова виконавчої влади держави. Прем'єр-міністр Гончарук висловив впевненість, що завдяки новій програмі співпраці з МВФ в Україні з'явиться більше робочих місць і відбудеться зростання зарплат.

"Символічно, що Staff-Level Agreement за новою програмою підтримки з МВФ ми отримали саме в 100 днів уряду. Підтримка з боку таких великих системних інституцій - маркер довіри до країни. А отже, для нас будуть дешевші ресурси - для всього бізнесу і всіх українців це означає, що економіка зростатиме швидше, буде більше робочих місць, вищі зарплати", - цитує очільника Кабміну Урядовий портал.

Прем‘єр-міністр додав, що ресурси, які залучатиме уряд, з кожним місяцем будуть дешевшати.

Своєю чергою міністр фінансів Оксана Маркарова висловила переконання, що нова програма співпраці з МВФ - сигнал для українського та міжнародного бізнесу, що наша країна на базі макроекономічної стабільності прискорить економічне зростання.

"На цьому шляху ми маємо повну підтримку наших офіційних фінансових партнерів", - підкреслила міністр фінансів.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...