Деякі українці мають право одержати субсидію на оплату комуналки "заднім числом": Як оформити виплату

Декому з українців субсидія на оплату комуналки може бути виплачена, так би мовити, "заднім числом". Для того щоб отримати невиплачені гроші, треба буде лише звернутись із заявою в орган соцзахисту за місцем проживання та оформити банківський рахунок для виплат. Про те, хто може отримати невиплачену субсидію "навздогін", розповіли у Мінреінтеграції, передають Патріоти України.

Йдеться про жителів Херсонської області, які через окупацію не змогли отримати тієї субсидії, що їм була призначена. Тепер їм обіцяють виплатити все, що заборгувала держава.

Як діяти, щоб отримати невиплачену субсидію?

  1. Перш за все, треба звернуть до Ощадбанку і відкрити там картковий рахунок для соціальних виплат. Звісно, щоб відкрити рахунок у банку, знадобиться паспорт та ідентифікаційний код (ІПН). Причому, щоб отримати рахунок у банку, не обов'язково звертатись туди особисто. Це може зробити хтось із ваших рідних або близьких друзів, але обов'язково ваша довірена особа повинна мати від вас нотаріально посвідчене доручення.
  2. Відкривши рахунок у банку, треба взяти там довідку з реквізитами вашого рахунку, на який будуть переказані кошти від субсидії.
  3. Цю довідку разом із копіями паспорта та ІПН треба занести до місцевого управління соцзахисту населення. Там доведеться написати заяву із проханням, щоб вам виплатили недоотриману субсидію. Крім того, в заяві слід зазначити, щоб вам і в подальшому переказували субсидійні кошти на рахунок Ощадбанку.
  4. Після того, як заборгованість за вашим субсидійним рахунком буде підтверджено на обласному та центральному рівнях, на вашу картку прийде грошовий переказ із заборгованою сумою. А якщо вам буде і надалі призначена субсидія, то гроші будуть автоматично надходити на вашу картку Ощадбанку щомісяця.

Херсонцям також нагадують адреси управлінь соцзахзисту, які розташовані в районах міста, та їхні телефонні номери:

  • Дніпровський р-н: вул. Перекопська, 166, каб. 103, (099) 253-54-91;
  • Суворовський р-н: вул. Маяковського, 8, каб. 15, (066) 447-92-36;
  • Корабельний р-н: вул. Суворова, 29, каб. 103, (050) 875-11-41.

Графік роботи всіх районних управлінь однаковий. Вони проводять прийом громадян у робочі дні з 8:30 до 16:00

Останні атаки РФ позбавили Україну 10% електрогенерації: Скільки часу піде на відновлення

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:43

Російські удари по енергосистемі України з 20 березня призвели до втрати більше 10% генеруючих потужностей. Відновити генерацію навряд чи вийде до початку наступного опалювального сезону, а найсерйозніші проблеми - з вугільними теплоелектростанціями, п...

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...