Деякі українці платять за світло 20 грн/кВт*год: для кого діє такий "тариф"

Кінцева вартість електроенергії від зарядних систем типу "екофлоу" складає близько 14-15 грн/кВт*год. Від генератора ж ще більше – близько 20 грн. Про це розповів генеральний директор Д.Трейдінг (енерготрейдер групи ДТЕК) Дмитро Маляр. Зазначивши: додаткова проблема зарядних станцій – висока вартість ремонту обладнання, передають Патріоти України.

"Коли ти купуєш "екофлоу" або інше рішення, ціна виробленої цим інвертором електроенергії – близько 14-15 грн/кВт*год. ... З генератора найдорожча електроенергія, це близько 20 грн/кВт*год", – йдеться у повідомленні.

При цьому наголошується: власникам генераторів також потрібно витрачати гроші на закупівлю пального до нього, що дуже витратно. Тим не менш, визнав Маляр, це єдиний керований спосіб взимку виробляти електроенергію – тому що "ти не залежиш від сонця, не залежиш від того, чи є в мережі електроенергія, щоб зарядити свій інвертор з акумулятором, але це витратно і це не рішення для однієї квартири. Це рішення для будинку".

Водночас він визнав: хоча інвертори та акумулятори і не виробляють енергію – а лише віддають раніше накопичену з мережі (за яку теж потрібно платити), це фактично єдиний варіант забезпечення себе ресурсом для мешканців багатоквартирних будинків. "Це інструмент, яким можна запастися електрикою, але за рахунок того, хто ці інвертори не купив", – пояснив енергетик.

Нагадаємо, для населення в Україні тариф на електроенергію підвищили з червня з 2,63 до 4,32 грн за 1 кВт*год. У серпні вартість електроенергії переглядати не будуть, адже поточний тариф було затверджено до травня 2025 року.

Як вибрати EcoFlow

Для визначення ж, яка саме станція вам потрібна, можна скористатися розповсюджуваним в соцмережах калькулятором для зарядних станцій. Для цього потрібно:

  • обрати пристрої, які планується живити від зарядної станції;
  • у таблиці, що додається, вибрати їхню потужність і необхідний час роботи;
  • отримати пропозиції щодо зарядних станцій, що відповідають зазначеним потребам.

Сам калькулятор знаходиться за посиланням. При цьому його автор підкреслив: інструмент призначений лише для приблизних розрахунків.

"Я не несу жодної відповідальності за можливі помилки в результатах або даних. Будь ласка, перерахуй усе сам, враховуючи параметри конкретних пристроїв", – попередив автор калькулятора.

Наприклад, ви плануєте заряджати від своєї станції кілька приладів. Обираєте їх на відповідній панелі калькулятора, а також вказуєте кількість (в даному випадку – 1) та планований час роботи від станції. Зокрема:

  • Wi-Fi роутер потужністю 12 Вт, 5 годин;
  • лампа LED на 10 Вт; 3 години;
  • телевізор на 75 Вт; 2 години;
  • холодильник на 100 Вт, 24 години.

На основі цього калькулятор видає потрібні параметри для вашої станції. В даному випадку це:

  • мінімальна ємність станції - 2640 Вт*год;
  • мінімальна пускова потужність – 397 Вт;
  • мінімальна робоча потужність – 197 Вт.

Також програма видає перелік відповідних зарядних станцій – без зазначення місць, де їх можна придбати. При цьому варто пам'ятати: у списку представлені не всі станції, що існують на ринку, – лише кілька для прикладу. У даному випадку калькулятор рекомендує придбати. У даному випадку калькулятор рекомендує придбати.

І це ще оптимістичний прогноз: РФ перестає бути нафтогазовим гігантом світу. Видобуток скоротиться вдвічі, доходи - втричі - Інституту енергетичних досліджень Російської академії наук

середа, 7 серпень 2024, 20:47

Виторг від експорту нафти, нафтопродуктів і газу, був провідним фактором відновлення російської економіки після кризи, що поховала СРСР. Після війни з Україною, при збереженні підсанкційного режиму, такого "пряника" Москва навряд матиме. Після втрати д...

Які пенсії отримають українці з мінімальною, середньою та високою зарплатою: Названо суми

середа, 7 серпень 2024, 20:33

В Україні розмір пенсій один із найнижчих у Європі. При зарплаті 15 тис. грн за чинними правилами можна отримати виплату у розмірі близько 4,2 тис. грн, передають Патріоти України. Як йдеться у матеріалі OBOZ.UA, українець, який зараз виходить на пенсі...