Деяким українцям доведеться платити за світло більше: Що треба знати і яка причина


Побутовим споживачам електроенергії можуть виставити рахунок за комерційним тарифом, якщо вони використовують електроенергію на комерційні потреби без відповідного договору. Виявлені порушення після 1 липня призведуть до перерахунку вартості спожитої електроенергії за попередній період за комерційним тарифом, передають Патріоти України.

Про це повідомляє "Волиньобленерго". Деякі побутові споживачі електроенергії можуть несподівано отримати рахунок, що значно перевищуватиме звичну суму. Це можливо у випадку, якщо енергетики виявлять порушення використання електроенергії.

Побутовий споживач не має права використовувати електроенергію на комерційні потреби без укладання відповідного договору з оператором системи розподілу та постачальником. Це вважається порушенням і може призвести до значних фінансових витрат. До неприємностей слід готуватися у разі самовільного використання світла для таких потреб:

Вас може зацікавити:Данія замовила виробництво 18 САУ "Богдана" для ЗСУ: надійдуть найближчими місяцями

Вас може зацікавити:"Їй начхати". Відома співачка назвала ім’я чоловіка, який зробив Ані Лорак байдужою до України

  • підприємницька, господарська та незалежна професійна діяльність;
  • надання платних послуг;
  • здійснення нотаріальної діяльності, діяльності дата-центрів, центрів обробки даних, майнінгу;
  • надання інших платних послуг, зокрема у сфері сільського або зеленого туризму.

У випадку виявлення порушень вартість спожитої електроенергії буде перерахована за комерційним тарифом. "Якщо після 1 липня у споживача виявлять порушення, вартість фактично спожитої ним електроенергії за попередній період перерахують за відповідним комерційним тарифом", – попередили в обленерго.

Новації діють згідно зі змінами до Правил роздрібного ринку електричної енергії. Для уникнення неприємностей споживачам рекомендовано переукласти договори у центрах обслуговування клієнтів або у філіях.

66 найважливіших об'єктів "Укренерго" укриє антидроновий захист, що витримає атаку "Шахедів"

вівторок, 20 серпень 2024, 8:05

В Україні на фінальну пряму вийшло будівництво першої черги антидронового захисту високовольтного обладнання на 41 об’єкті компанії, яким керує "Укренерго". Ще на 22 об’єктах компанії будівництво першої черги захисту завершує Державне агентство з відно...

В Україні різко зріс попит на вживані авто зі США: Ось які моделі обирають

вівторок, 20 серпень 2024, 6:30

Впродовж минулого місяця в Україні було зареєстровано понад 4,1 тис. вживаних легковиків із США. Про це повідомляє "Укравтопром", передають Патріоти України. Згідно з повідомленням, 21% вживаних легковиків, що у липні перейшли на українські номери були...