День, коли скрепи заплачуть: У Китаї спрогнозували, коли на планеті закінчиться нафта

Земля сповнена ресурсами, але вчені з'ясували, що копалини енергоресурсів можуть закінчитися вже через 50 років. Про це пише сайт The Paper, передають Патріоти України.

Такий висновок висловив на форумі, присвяченому розвитку країни президент Південного технологічного університету КНР і член Китайської академії наук Сюе Цікун. Він висловив побоювання, що за останні два з половиною століття, активний видобуток копалин привів до виснаження джерел.

Також на зменшення ресурсів в надрах Землі впливає високий темп розвитку економіки всіх країн без винятку. Так, вже через півстоліття вуглеводних ресурсів практично не залишиться.

Дослідник наполягає, що поточний темп розвитку технологій в сучасному світі, за даними статистики, істотно підвищив видобуток. А значить, і привів до вичерпання енергоресурсів.

Як же знайти вихід?

Сюе Цікун запропонував скористатися альтернативними способами отримання енергії. Наприклад, активне застосування сонячної енергії. Необхідно замінити вугілля, природний газ на водневе паливо.

Росіяни вже прислухалися до порад дослідника. Як стало відомо, в Ростовській області вже подали на розгляд проекти зі зведення сонячних електростанцій.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...