Депутатів у Дніпрі змушують затвердити незаконну приватизацію стратегічного об’єкту на користь Коломойського

Експерти прогнозують, що приватизація призведе до різкого зростання цін на хлор, а отже і на питну воду для населення.

Аульська хлоропереливна станція. Фото: сайт Дніпропетровської облради.

25 жовтня, на сесії Дніпропетровської обласної ради планується затвердження незаконної приватизації стратегічного об'єкту - Аульської хлорпереливної станції. Про це повідомляє місцеве видання "Дніпроград" із посиланням на проект рішення облради, передають Патріоти України.

Депутатам нав'язують те, що вони мають проголосувати за начебто "прозорий" результат аукціону, внаслідок якого АХПС відійшла компанії з орбіти Коломойського. У разі якщо депутати проглосують за це, у Ігоря Коломойського опиниться в руках монополія на виробництво та фасування хлору, необхідного для очищення води.

Експерти прогнозують, що приватизація призведе до різкого зростання цін на хлор, а отже і на питну воду для населення. Слід зауважити, до протягом останніх років АХПС була в оренді у робочого колективу. За угодою термін оренди складав 49 років. Втім, облрада ігнорує це і йде проти документів, яка сама ж і підписувала. Як наслідок приватизація є незаконною, адже порушує низку угод та нормативних актів.

Також відомо, що досі переможець аукціону не зарахував на рахунки облради жодної копійки за АХПС, тож може існувати вірогідність, що громада області не отримає за стратегічний об'єкт ні гривні.

Приватизацію було розпочато з ініціативи "ДніпроАзоту". Трудовий колектив станції заявляє про незаконність таких дій з боку обласної ради. Зазначимо, що АТ "Дніпроазот" влітку 2018 року зупинило виробництво хлору, що призвело до реальної загрози залишити без питної води не тільки населення регіону, а й цілої держави. Тоді країну врятувала саме Аульська хлорпереливна станція.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...