Держаудитслужба перевіряє сільраду на Закарпатті, на території якої родина нардепа Палиці будує курорт

Держаудитслужба перевіряє Поляницьку сільраду, яка будує новий біатлонний комплекс на приватній ділянці ТОВ «Буковель», яке належить групі «Приват» Ігоря Коломойського. Про це повідомила пресслужба Держаудитслужби України, передають Патріоти України.

«Перевірка проводиться, щоб запобігти можливим ризикам втрати майна біатлонного комплексу, що будується на території ТОВ «Буковель» із залученням коштів з держбюджету. Остаточні висновки аудиту можна дізнатися у грудні 2023-го після його завершення», – йдеться у повідомленні.

На початку будівництва вартість спорткомплексу оцінили у 395,5 млн грн. Площа комплекту – близько 8,5 га приватної землі.

Проєкт будівництва кілька років тому ухвалила Івано-Франківська ОДА. Рішення будувати біатлонний комплекс на землях, які належать ТОВ «Буковель», ухвалили посадовці місцевої сільської ради, попри те, що у громади є земля в комунальній власності.

До відома, ймовірними інвестором комплексу виступило ТОВ «Буковель», засновниками якого є Захар і Оксана Палиці – син і дружина нардепа Ігоря Палиці, одного з найближчих партнерів Ігоря Коломойському по «Укрнафті».

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...