Держава може позбавити українців субсидій наприкінці року: Експерти розповіли, як не залишитись без виділеної допомоги

Українці можуть залишитися без частини субсидій, призначених їм державою. Якщо вони не встигнуть переказати гроші на свій рахунок, то їх повернуть на рахунок Мінсоцполітики. Йдеться про субсидії, які були виділені деяким громадянам у безготівковій формі, передають Патріоти України.

Якщо на кінець року домовласник не використав повністю виділену суму, то він може заощаджені гроші забрати собі. Однак треба встигнути зробити це до того, як держава забере ці гроші назад. Субсидіант має подбати про це до 20 грудня, бо після цієї дати залишок коштів буде зарахований на рахунок Мінсоцполітики.

Як залишити за собою заощаджені гроші?

Зекономлену суму потрібно встигнути переказати на свій рахунок в Ощадбанку у проміжок часу з 1 червня по 20 грудня. Таким чином, цей рахунок потрібно встигнути відкрити до 19 грудня.Чимало часу ця процедура не займе, пояснили в Ощадбанку. Загалом вона стандартна. Потрібно мати при собі паспорт та ідентифікаційний код. Якщо з документами все гаразд, то понад 15 хвилин відкриття рахунку не займає.

Якщо ж він уже відкритий, і залишок коштів від невикористаної субсидії на нього вже надійшов, то власник рахунку одержить про це SMS-повідомлення від банку.

У якому разі залишок субсидії може не зарахувати на рахунок одержувача?

У тому випадку, якщо в отримувача субсидії є борг по комуналці, то спочатку за рахунок заощаджених коштів погасять борг, а потім йому віддадуть те, що залишилося.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...