Держава отримає право на вилучення землі, яка перебуває у власності українців: Що треба знати

Держава отримає право на вилучення землі, яка знаходиться у розпорядженні українців на правах власності. При цьому землю разом з усіма спорудами, що розташовані на ній, можна буде вилучати навіть без рішення суду. Депутати підготували закон, за яким можна буде відчужувати землю, що перебуває у власності громадян, передають Патріоти України.

Причому землю зможуть забрати навіть у найбільш законослухняних, які нічого й ніде не порушили і нічого нікому не заборгували. Для вилучення земельної ділянки з усіма спорудами, що розташовані на ній, владі не потрібно буде навіть рішення суду.

Втім, так вилучатимуть далеко не всю землю і не в усіх. Забрати земельну ділянку, яка перебуває у чиїйсь власності, зможуть лише в тому випадку, якщо ця ділянка буде необхідна для будівництва або реконструкції об'єктів, що належать до критичної інфраструктури.

Наприклад, якщо проектувальники вважатимуть за доцільне побудувати на вашій ділянці електростанцію, або прокласти транспортну магістраль або якийсь трубопровід. Загалом, у всіх таких випадках закон віддає перевагу громадським інтересам перед особистими, і тому вилучення землі буде абсолютно законним.

"Ця норма справді страшно звучить, але до певної міри вона необхідна для відновлення держави", - зазначає юрист Олександр Моргун.

При цьому землевласнику все ж таки компенсують вартість його земельної ділянки і тих будівель, які були на ній споруджені. Для цього проводитиметься експертна оцінка об'єктів нерухомості, відповідно до результатів якої і визначать розмір виплат.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...