Держбанки Китаю вводять обмеження проти Росії, щоб не "сваритися" зі США, - Bloomberg

Державні банки Китаю посилюють спрямовані проти Росії обмеження. Зокрема, щонайменш, дві установи за останні тижні замовили перевірку свого російського бізнесу, передають Патріоти України.

Прикметно, що діяти подібним чином китайські банки почали після того, як США запровадили додаткові санкції проти закордонних фінансових компаній, які допомагають РФ у війні проти України. Про це повідомляє Bloomberg. Зазначається, що також китайські банки мають намір:

  • розірвати зв'язки із клієнтами із списку санкцій;
  • припинити надавати будь-які фінансові послуги російському військовому сектору – при чому, незалежно від валюти та місця проведення транзакцій.

Сама ж перевірка китайськими банками свого російського бізнесу, пояснюють аналітики, буде поширена на неросійських клієнтів. Які:

  • ведуть бізнес у Росії;
  • перевозять критично важливі товари до Росії через треті країни.

"Це підкреслює, що Китай дотримується санкцій США. Попри його принципову протидію їм та обіцянки підтримувати економічні зв'язки з Росією", – йдеться у повідомленні.

Причиною цього, зазначається, може бути заява Мінфіну США про намір використовувати вторинні санкції проти банків, які сприяють укладенню Росією операцій із закупівлі обладнання, необхідного для її військової машини.

При цьому нагадується: у лютому 2022 року Industrial & Commercial Bank of China Ltd. та Bank of China Ltd. вжили заходів щодо обмеження фінансування російських сировинних товарів. При тому, що "санкції тоді не зачепили енергетичний сектор Росії".

Загалом, констатують аналітики, це не перший випадок, коли китайські банки вирішують підтримати санкції США. Зокрема, раніше 4 найбільші держустанови вже дотримувалися обмежень проти Ірану та Північної Кореї – "щоб уникнути втрати доступу до клірингової системи в доларах".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...