Держбюджет як дзеркало, або Кому насправді служить "Слуга народу": У 2021 році видатки на Офіс Зеленського збільшаться на 39%, а на ДБР - на 67%

Крім того, в 2021 році планують витратити 1,35 млрд грн на Державну фіскальну службу, яка знаходиться на стадії ліквідації і повинна зникнути після створення Бюро економічної безпеки.

Бюджет на наступний рік передбачає збільшення витрат на утримання Офісу президента, Офісу генпрокурора і Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України з посилання на ЕП.

Згідно з прийнятим бюджетом на 2021 роки, витрати на утримання ОП виростуть на 39%, генпрокуратури - на 46% і ДБР - на 67%.
«В умовах нестачі грошей в бюджеті, зокрема на закупівлю вакцини від коронавірусу і виплату субсидій, влада не забула подбати про себе і силові органи», - йдеться в статті.
Крім того, в 2021 році планують витратити 1,35 млрд грн на Державну фіскальну службу, яка знаходиться на стадії ліквідації і повинна зникнути після створення Бюро економічної безпеки. Таким чином в наступному році на непотрібне відомство виділять на 42% більше коштів, ніж у поточному році.
Відомо, що крім згаданого Бюро економічної безпеки, в Україні з'являться Державна інспекція культурної спадщини та Державна служба охорони культурної спадщини. На діяльність цих нових органів влади виділять 590 млн грн.

В ЄК назвали умову для переговорів щодо продовження транзиту газу РФ через Україну

понеділок, 6 травень 2024, 18:44

Україна та Росія можуть розпочати переговори про продовження транзиту російського газу лише після того, як Москва виведе свої війська. Про це у відповідь на запитання кореспондента "РБК-Україна" заявила єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон після перег...

Українцям у травні перерахували пенсії - для отримання надбавки потрібно виконати дві умови

понеділок, 6 травень 2024, 16:24

В Україні з 1 травня 2024 року змінилися розміри пенсій для тих, хто виконав дві умови: досяг певного віку та отримував не більше 10 340 грн. Такі пенсіонери тепер можуть отримувати прибавки в розмірі від 300 до 570 грн на місяць, передають Патріоти Ук...