Держмонополії більше немає: В Україні вперше приватизували спиртовий завод, подробиці

За оцінками Фонду держмайна, через тіньові схеми в спиртовій галузі бюджет щороку недоотримує 8-10 млрд грн.

Загалом на першому етапі приватизації на аукціони будуть виставлені 30 спиртових заводів. Про це повідомив в Facebook прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передають Патріоти України.

"Державне підприємство "Укрспирт" у попередні роки було синонімом багатомільярдної корупції. За оцінками Фонду держмайна, через тіньові схеми в спиртовій галузі бюджет щороку недоотримує 8-10 млрд грн. Тепер цьому покладено край. Минулого року Парламент ухвалив закон, яким демонополізував виробництво спирту, а цього тижня відбулася історична подія — приватизація першого спиртового заводу у Немирові", - написав Шмигаль.

Він зазначив, що фінальна ціна виявилася на 5 млн грн більше за стартову, а головне те, що актив придбав профільний інвестор. Це означає додаткові інвестиції у підприємство, а як наслідок — збільшення кількості робочих місць та надходжень до бюджету громади. "Всього на першому етапі приватизації на аукціони будуть виставлені 30 спиртових заводів, які входять до складу державного підприємства "Укрспирт", - підсумував прем'єр-міністр.

Як пише прес-служба "Укрспирту", 15 жовтня Фонд державного майна оголосив результати приватизації першого активу спиртової галузі. Немирівське місце здійснення діяльності та зберігання спирту було виставлено на відкритий аукціон зі стартовою ціною 49565714 грн, а приватизовано ТОВ "ЛВН ЛІМІТЕД" за 55083333 грн.

На держпідприємстві нагадують, що "Укрспирт" передав в Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України пропозиції щодо приватизації 25 спиртових об'єктів. Фонд держмайна України вже оголосив проведення десяти аукціонів на об'єкти спиртової галузі. Нагадаємо, Фонд держмайна України очікує залучити близько 2 млрд грн від приватизації спиртових заводів ДП "Укрспирт" і концерну "Укрспирт".

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...