У Комсомольську-на-Амурі робітники "Роснафти" з Китаю влаштували протестну ходу, вимагаючи виплатити заборгованості та повернути паспорти для виїзду в КНР

У Комсомольську-на-Амурі понад 100 робітників з Китаю влаштували протестну ходу навколо Комсомольського нафтозаводу та Ленінградською вулицею. Вони вимагали виплатити зарплату за чотири місяці та відправити назад на батьківщину, повідомляють Патріоти України з посиланням на міський портал komcity.ru.

Під час акції китайців супроводжували Росгвардія, співробітники поліції та ДІБДР, а також представники адміністрації міста.

Іноземці працюють у компанії-підряднику "Петро-Хехуа", яка бере участь у реконструкції Комсомольського нафтопереробного заводу, що належить компанії "Роснефть". Він є ключовим постачальником нафтопродуктів для Далекого Сходу Росії.

Першу акцію протесту китайці провели 2 жовтня. Тоді вони вимагали виплатити зарплату. Глава міста, прокурор міста, представники нафтозаводу, підрядних та субпідрядних організацій виїхали на місце страйку та взяли на себе зобов'язання погасити заборгованість. За словами співробітників адміністрації, робітникам виплатили борги, але протестувальники стверджують протилежне.

На самому заводі стверджують, що громадян Китаю не допускають до роботи через "низку кваліфікацію та виявлені раніше порушення якості виконуваних робіт". Водночас у компанії запевнили, що робітники отримують мінімальний оклад та добові. Повернути їх до Китаю зараз неможливо через пандемію коронавірусу.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...