Дещо зміниться зовсім скоро: Українські пенсіонери будуть отримувати пенсії по-новому

Нинішній прожитковий мінімум - тисячу шістсот тридцять вісім гривень. І в такому ж розмірі виплачується мінімальна пенсія.

В зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму очікуються два підвищення мінімальної пенсії: з 1 липня і з 1 грудня, повідомляють Патріоти України.

Нинішній прожитковий мінімум - тисячу шістсот тридцять вісім гривень. І в такому ж розмірі виплачується мінімальна пенсія. З 1 липня прожитковий мінімум збільшиться до 1712 гривень, мінімальна пенсія відповідно становитиме стільки ж. А з 1 грудня прожитковий мінімум і мінімальні пенсії зростуть до 1769 гривень. Крім того, у зв'язку зі зміною прожиткового мінімуму будуть підвищені і пенсії у людей, чий страховий стаж - недостатній для нарахування повноцінної трудової пенсії.

Пенсіонери у віці старше 75 років і старше 80 років отримуватимуть доплати. Правда, не всі, а тільки ті, чия пенсія з урахуванням всіх доплат та надбавок менше пенсії, яка нараховується з розрахунку середньої зарплати, яка бралася за основу при нарахуванні пенсії в 2019 році, - 9205 гривень. Також передбачається ряд нововведень, що стосуються пенсіонерів, які отримують виплати на підставі спеціальних законів. Це - колишні працівники місцевого самоврядування, вчені, журналісти і так далі. Їх чекає підвищення пенсій. Також очікується законодавче закріплення дати проведення індексації пенсій.

У травні уряд провів індексацію пенсій для 8,4 млн пенсіонерів з майже 11,3 млн. У середньому було виплачено 259,4 гривні на кожного пенсіонера, але половина з них отримали тільки близько 100 грн. Крім того, уряд розробляє обов'язкову страхову пенсійну систему. Вона буде діяти паралельно із солідарною. У разі успіху цього проекту українці зможуть отримувати по дві пенсії.

Джерело: Апостроф

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...