Дешевих яєць не буде? Росіяни знищили найбільшу птахофабрику в Україні, збитки оцінюють у $330 млн

Один із провідних виробників курячих яєць в Україні агрохолдинг "Авангард" заявив про знищення найбільшої в країні птахофабрики "Чорнобаївська". Про це йдеться у заяві "Укрлендфармінгу", материнської компанії агрохолдингу, передають Патріоти України.

"Через дії окупантів фабрика, яка була ключовим для Херсонщини виробництвом, пограбована та зруйнована. Через смерть 4,4 млн птахів ситуація в регіоні кваліфікується правоохоронними органами як екоцид, скоєний окупантами", — йдеться у заяві компанії.

В Укрлендфармінгу заявили, що після окупації фабрику було пограбовано, все цінне з підприємства вивезли. "Все, що не могли вивезти, — пошкодили або знищили", — йдеться в заяві компанії.

В Авангарді оцінили загальні фінансові втрати внаслідок російської агресії приблизно в 12 млрд грн, або $330 млн. Втрати від загибелі птиці становлять близько 0,7 млрд грн, або $20 млн. Втрачений дохід від незнесеного яйця цією птицею — приблизно 5,8 млрд грн, або $160 млн. Пошкоджене та вкрадене обладнання оцінюється в 5,5 млрд грн, або $150 млн.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...