Дякуємо, недоімперіє! Завдяки санкціям Москви Дніпровський порт освоїв перевалку цементного клінкеру

Українські річкові перевізники отримали замовлення традиційно недовантаженого напрямку південь-північ, що значно підвищило рентабельність і відродження дніпровської флотилії

У зв’язку з черговими торговими обмеженнями, введеними в цьому році Росією щодо України, відбулися зміни вантажопотоків цементного клінкеру. Так, тепер його стали активно завозити з Туреччини, а річковий порт міста Дніпро почав виконувати перевалку цього різновиду вантажу, повідомляють Патріоти України з посиланням на ЦТС.

“У вересні до причалів Дніпропетровського річкового порту прибула перша партія імпортного клінкеру, який до цього не оброблявся в порту. Станом на сьогодні, ДРП вже перевалив близько 30 тисяч тонн імпортного вантажу. Розвантаження здійснюється на причалах вантажного району Нові Кайдаки прямим шляхом — з судна на автотранспорт із середньою нормою вивантаження 1,2 тис. тонн на добу. До кінця нинішньої навігації Дніпропетровський річковий порт планує вийти на показник 60 тис. тонн річної перевалки цементного клінкеру”, – поінформували в “Укррічфлоті”.

У зв’язку з цим консультант ЦТС-Консалтинг Павло Руденко наголошував, що проблема завантаженості суден для підйому вгору по Дніпру залишається актуальною для перевезень внутрішніми водними шляхами.

“Кожен новий вид вантажу, залучений на перевезення вгору по Дніпру підвищує конкурентоспроможність річки та дозволяє отримати додатковий дохід перевізникам”, – прокоментував експерт.

Також в жовтні Дніпропетровський річковий порт здійснював перевалку високоякісної рулонної сталі, доставленої з Туреччини.

За підсумками першого півріччя 2019 року “Укррічфлот” перевіз по річках України 1 млн тонн вантажів. До складу компанії входять 5 річкових портів: Дніпровський, Запорізький, Нікопольський, Херсонський і Миколаївський.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...