Дістатись кордону майже вдвічі швидше: Кабмін анонсував початок будівництва першого платного автобану України

Початок будівництва першого платного автобану Краковець-Броди-Рівне. Будівельні роботи стартують 2022 року. У Кабінеті міністрів наголосили, що концесійний автобан - один із найочікуваніших проєктів країни, зазначають Патріоти України. Він стане першим проєктом у вигляді державно-приватного партнерства у галузі будівництва й експлуатації автодоріг.

Уряд має намір передати відповідний законопроєкт до парламенту для усунення перешкод, які можуть стати на заваді втілення проєкту та удосконаленню моделі відведення землі під важливі об'єкти транспортної інфраструктури країни.

За планами, параметри нової платної дороги наступні:

  • протяжність – 280 км;
  • час проїзду – 2,5 год., замість 4,20 год.;
  • можлива швидкість – 130 км/год.

Збдувати платний автобан Краковець-Броди-Рівне планують майже 20 років. Реалізовувати проєкт будуть за державно-приватним партнерством, адже не вдалося знайти приватного інвестора.

У 2020-му уряд затвердив максимальну вартість за користування платними дорогами за 1 км:

  • для легковиків – €0,023;
  • для вантажівок (до 12 тонн) та автобусів – €0,045.

Наявні траси маршруту Рівне - Краковець



В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...