Дітям українських переселенців у Польщі виділили майже по 3 тисячі доларів: Як їх отримати

Українські біженці, які прибули до Польщі, починаючи з 24 лютого 2022 року, вже можуть подавати заявки на допомогу в рамках програми "Сімейний капітал опікунчий". У рамках цієї програми можна отримати грошову допомогу в розмірі 12 тис. злотих на другу та наступну новонароджену дитину у сім’ї. Про це повідомляють на платформі електронних послуг ZUS, передають Патріоти України.

Щоб подати заявку на отримання цього виду допомоги, потрібно заповнити спеціальну форму на ZUS. Вона доступна українською мовою. Туди потрібно буде ввести такі дані: польський номер PESEL одного з батьків та дитини, на які здійснюватиметься виплата, адреса електронної пошти, польський номер телефону, номер банківського рахунку в Польщі. ZUS заплатить на номер банківського рахунку в Польщі, який буде вказано в заяві.

Подати заявку на отримання допомоги в рамках програми «Сімейний капітал опікунчий» можна з першого числа місяця, в якому дитині виповнюється 9 місяців, до кінця місяця, в якому дитині виповнюється 1 рік. Кошти виплачуються з місяця, в якому заява була подана.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...