Для деяких користувачів суми злетіли вдвічі! Українцям перерахувати доставку газу

2023 року українцям перерахували вартість доставки газу. Для деяких користувачів суми у платіжках за комунальну послугу збільшилися вдвічі, передають Патріоти України.

В Україні щорічно у січні проводиться перерахунок вартості доставки газу. Це однакова сума, яку користувачі сплачують незалежно від того, скільки блакитного палива вони використовували. Але платіж пов'язаний із обсягами споживання за минулий опалювальний рік, а не минулий місяць. Він обчислюється періодом із січня позаминулого до січня поточного року. Якщо за зазначений проміжок часу газу витратили більше, доведеться більше заплатити і за його доставку.

Істотне підвищення рівня споживання може бути пов'язане з:

  • встановленням індивідуального газового опалення у багатоквартирному будинку;
  • використанням газового, а чи не електричного бойлера;
  • використання для обігріву приміщення газової конфорки, що заборонено правилами безпеки.

Нагадаємо, що в Україні після реформи ринку газу функції продажу та доставки газу розділили. Споживачі можуть самі вибрати, у кого купувати газ.

Однак потрібно платити за обслуговування та утримання газової мережі, розрахунок обсягів споживання та ремонти. Споживачі оплачували послугу і раніше, але раніше продавець також доставляв газ – і доставка входила до загального тарифу.

Клієнтів Нафтогазу обурили суми, які вони побачили за доставку газу у першому місяці нового року. Українка Ріта Журавльова через Facebook звернулася до співробітників компанії.

"А що це за доставка газу така? 432 грн! 260 було забагато! Що ви творите?!" – обурилася жінка.

Представники Нафтогазу нагадали, що він є постачальником газу, а за доставку та розподіл відповідають облгази. Клієнтці порадили звертатися за уточненням інформації до її оператора ГРС – контакти всіх організацій є у вільному доступі до Інтернету

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...