Для населення це буде ударом? Стало відомо, що вимагає МВФ від України для отримання нової допомоги

Представники МВФ наполягатимуть на швидшій девальвації гривні, зниженні процентних ставок та підвищенні податків. Так, на їхню думку, країна зможе заповнити дефіцит у держбюджеті. Це умови для України, щоб і надалі отримувати фінансову допомогу від МВФ, пише видання Bloomberg, передають Патріоти України.

За даними видання, під час зустрічі українських чиновників і представників МВФ вони розглянуть кредитну програму EFF на $15,6 мільярда.

За результатами Україна зможе розблокувати виплату $1,1 мільярда — представники МВФ мають упевнитися, що країна досягає цілей програми та має достатньо коштів для фінансування.

Програма EFF — це чотирирічне розширене фінансування у вигляді кредиту у розмірі $15,6 мільярда для України. Основною метою EFF було підвищити рівень резервів Національного банку України, запобігти відтоку капіталу, стабілізувати платіжний баланс країни та допомогти Україні подолати структурні проблеми в її економіці завдяки проведенню реформ.

Водночас Національний банк України не хоче допускати подальшого ослаблення гривні. Валюта вже втратила понад 10% від жовтня 2023 року, коли в країні скасували фіксований обмінний курс, який запровадили після початку повномасштабного вторгнення Росії до України.

"МВФ також назвав план українського уряду зі збільшення податків занадто мʼяким і закликав розширити спектр мит — однією з можливих пропозицій є підвищення податку на додану вартість - наразі він становить 20%", - пишуть журналісти.

Представники МВФ, НБУ та Міністерства фінансів України не прокоментували цих заяв.


Курс долара до гривні впав до мінімуму за місяць

п’ятниця, 6 вересень 2024, 23:12

Національний банк України зміцнив курс гривні до долара і євро в останній робочий день тижня. Американська валюта подешевшала до мінімуму за місяць, свідчать дані на сайті регулятора у п’ятницю, 6 вересня, передають Патріоти України. . Так, офіційний ...

Москва плаче: Ціна на нафту впала до мінімуму з березня 2023 року

п’ятниця, 6 вересень 2024, 22:15

Ціна ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE знизилася до $70,6 за барель уперше з березня 2023 року. На російську "Urals", відповідно ще більше. Тримати контрабандний гешефт $60 плюс стає ще важче. Світові ціни на нафту продовжують знижувати...