Для натуральних і деяких інших категорій вин з 1 січня в Україні скасують акцизні марки

30 листопада Верховна Рада України ухвалила закон про скасування акцизних марок для звичайних (неігристих) вин та тестових зразків алкогольних напоїв. Закон вступає в силу 1 січня 2022 року. Про це йдеться на сайті ВРУ, зазначають Патріоти України.

"Законом передбачено розширення переліку товарів, що не підлягають маркуванню марками акцизного податку - тестовими зразками алкогольних напоїв та винами натуральними, без додавання спирту, міцність яких не перевищує 15%", — заявляли у Раді.

Стосуватися це буде неігристих вин та зброджених напоїв, фактична міцність яких вища за 1,2% об'ємних одиниць етилового спирту, але не вища за 15%. Але за умови, якщо етиловий спирт, який є у готовому продукті, має повністю ферментоване походження.

Також нововведення буде стосуватися тестових зразків алкоголю, які не призначені для продажу.


Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...