Для них існують особливі правила: Хто з українців отримує пенсію в 100 тис. грн

Відповідно до Закону "Про загальнообов'язкове пенсійне страхування" пенсія звичайних українців обмежена 10 прожитковими мінімумами.

Максимальна пенсія в Україні становить 17,6 тис. грн. Однак середня пенсія судді складає 67,9 тис. грн, а деякі з них можуть отримувати виплату в розмірі понад 100 тис. грн. Така різниця в пенсійному забезпеченні викликана тим, що судді виходять на пенсію за особливими правилами, інформують Патріоти України.

Відповідно до Закону "Про загальнообов'язкове пенсійне страхування" пенсія українців обмежена 10 прожитковими мінімумами. Під час розрахунку пенсії враховується середня зарплата по країні в розмірі близько 10 тис. грн, співвідношення власної зарплати до середньої, стаж і коефіцієнт його оцінки, який становить 1%.

Максимальна пенсія може бути нарахована категоріям працівників, які:

  • впродовж 35 років платили внески з "білої" зарплати;
  • отримували "білу" зарплату в розмірі 54 тис. грн.

Ті працівники, які отримують середню зарплату, можуть розраховувати на пенсію в розмірі близько 3,5 тис. грн. Водночас ті українці, які отримують мінімальну зарплату і платять із неї податки, під час виходу на заслужений відпочинок зможуть отримати виплату в розмірі всього лише 1769 грн.

Варто додати, що в Україні один із найнижчих рівнів пенсій в Європі. До того ж через велику кількість фізосіб-підприємців, тіньову зайнятість, зарплати в конвертах Пенсійний фонд недоотримує мільярди гривень.

Джерело: Обозреватель

Сі Цзіньпіна підштовхують до комплексного порозуміння з Заходом: США різко підвищили мита на імпорт товарів з КНР. Під ударом електромобілі, акумулятори, чипи

вівторок, 14 травень 2024, 19:00

Йдеться про збитки у десятки мільярдів доларів на рік для провідних китайських експортерів. Для економіки КНР, що й без того прямувала до економічної кризи, то стало важким ударом. Президент Сполучених Штатів Джо Байден підвищує тарифні ставки на імпор...

Частину українців можуть позбавити субсидій - ось що потрібно зробити до 1 липня

вівторок, 14 травень 2024, 17:49

У 2024 році до 1 липня необхідно звернутися за продовженням житлових субсидій тим, хто одночасно відповідає ряду критеріїв, включаючи проживання на тимчасово окупованих територіях чи в зонах активних бойових дій. Це можна зробити особисто, поштою або о...