Для них це чомусь "стало несподіванкою": У Росії заявили про втрату 76 пасажирських літаків через санкції Заходу

Глава Міністерства транспорту Росії Віталій Савельєв заявив, що Росія внаслідок введених проти її авіагалузі західних санкцій втратила 76 пасажирських літаків. Про це повідомляє російське пропагандистське видання Комерсант, передають Патріоти України.

«Нас несподівано застали зненацька рішеннями забрати літаки. Загалом ми втратили 76 пасажирських суден», — сказав Савельєв.

Санкції щодо російської авіагалузі було введено після початку вторгнення РФ в Україну. Зазначається, що у рамках обмежень США та Європейський Союз заборонили постачати до країни-агресорки літаки та комплектуючі, а також зобов’язали лізингодавців повернути літаки, які вже здані в лізинг. За даними Bloomberg, їх число становило до 40% російського флоту.

Через це іноземні судна авіакомпаній РФ були заарештовані там. Крім того, 16 листопада стало відомо, що у найбільшій лізинговій компанії Росії ГТЛК відмовилися від анонсованих влітку планів на 30% підвищити ставки на лізинг 37 літаків, що належали дочірній компанії GTLK Europe.

Повідомляється, що більшість цих лайнерів експлуатують авіакомпанії Аерофлот та Росія, а також S7, Аврора та Ямал. За даними Комерсанта, «компромісу» вдалося досягти завдяки втручанню Мінтрансу.

Українцям перерахували пенсії: Ось кому заплатять на тисячі гривень більше

субота, 27 липень 2024, 13:30

Середня пенсія в Україні зросла за останні три місяці приблизно на 73 грн, до 5816 грн. У січні 2024-го українці в середньому отримували 5385 грн. Якщо ж рахувати зміну розміру пенсії за весь час повномасштабної війни, то виплати зросли з 3991 до 5816 ...

Варто знати! Українців через суди змушують заплатити податки за свої старі квартири та будинки - скільки та в якому випадку треба платити

субота, 27 липень 2024, 11:30

В Україні все ще триває термін сплати податків на квартири та будинки (за умови, якщо площа перевищує "норму"). При тому Державна податкова служба продовжує через суди отримувати з боржників податки, які вони не сплатили ще з минулих років, передають П...