"Дні без відключень" скасовуються: В "Укренерго" розповіли про наслідки ранкової атаки

Енергосистема України піддалася сьогодні 14-му масованому ракетному удару і вночі-16-й атаці ворожими дронами, в результаті чого в системі значний дефіцит. Як повідомляє прес-служба "Укренерго", основною метою Росії знову були електростанції та об'єкти високовольтної мережі, передають Патріоти України.

Географія ураження - східні, західні та південні регіони України. "Найбільш складна ситуація зараз в Харківській області. Зараз там тривають аварійні відключення. Мережеві обмеження через атаку діють у Хмельницькій області, а також зберігаються в Одеській та Київській областях", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що дефіцит в енергосистемі – значний. Ремонтні бригади "Укренерго" вже займаються ліквідацією наслідків прильотів і починають аварійно-відновлювальні роботи.

При цьому в інших регіонах поступово покриття споживання повертається в межі певних лімітів. "Оприлюднений раніше графік проведення вимірювань фактичного споживання електроенергії зараз скасовано. Про новий розклад проведення замірів і необхідного для цього зняття обмежень споживання буде повідомлено додатково", - відзначили в компанії.

Після атаки дронів СБУ: Російський НПЗ у Краснодарському краї призупинив роботу

субота, 27 квітень 2024, 19:02

Російський нафтопереробний завод у Словʼянську-на-Кубані (Краснодарський край), який 27 квітня атакували безпілотники, частково призупинив свою роботу. Про це заявив директор з комплексної безпеки групи компаній Словʼянськ ЕКО Едуард Труднєв, повідомля...

Залишилось кілька днів: Хто з українців зобов'язаний заповнити декларації та доплатити податки

субота, 27 квітень 2024, 17:24

В Україні до 1 травня всі, хто мав додатковий дохід, мають заповнити декларації. Податки із задекларованих активів треба заплатити до 1 серпня, передають Патріоти України. Про це йдеться в роз'ясненні Державної податкової служби. "Подавати декларацію п...