До кінця року ціна гречки в українських магазинах зміниться: Чого чекати

До кінця року ціна гречки в українських магазинах знизиться до 70-80 грн/кг. Про це заявив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в ефірі інформаційного телемарафону, передають Патріоти України.

Він зазначив, що найбільше зростання цін на продукти харчування спостерігалось в перші чотири місяці після повномасштабного вторгнення РФ, а потім вартість харчів хоча й зростала, але приблизно на 1% в місяць.

За його словами, якщо звернути увагу на гречку, то певний час в деяких магазинах її вартість становила 150 грн/кг. "А зараз її оптова ціна – 45 грн за кг. Тобто до кінця цього року на полицях вона вартуватиме близько 70-80 грн/кг. Я думаю, що іноді навіть може нижчу ціну зустрінемо", - підкреслив Дорошенко.

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...