До недоімперії-бензоколонки підкрався кінець високих цін на газ: Сланцева промисловість США вийшла з пандемічного шоку, готуючись до нових рекордів добування. ОПЕК теж підвищує квоти

На ринку нафти намічяється глобальни розворот цін у бік глибокого падіння, зазначають Патріоти України. Сланцева промисловість у США остаточно оговталася після пандемічного шоку (у 2020 році в Штатах зупинилося 20% видобувних потужностей). Так у грудні видобуток у найбільшому в Америці нафтогазоносному басейні Permian, розташованому частини країни, що досягла 4,96 млн барелів на добу. Зазначені цифри є максимальними від початку коронавірусних часів. Такі дані наводить Міненерго США у щомісячному звіті про продуктивність буріння.

Згідно з прогнозами відомства, в 2022 році гігантське родовище продовжить нарощувати постачання, і вже в січні видобуток тут досягне 5,031 млн. барелів на день. Цей показник стане абсолютним рекордом за всю історію ведення статистики.

Сумарний видобуток сланцевої нафти на семи найбільших родовищах у США становить зараз 8,342 млн. барелів на день. Загалом загальний видобуток у країні досяг 11,7 млн барелів на добу, що поки на 500 тисяч менше за історичний максимум, досягнутий у першому кварталі 2020 року.

Наступного року інвестиції в американську сланцеву промисловість зростуть на 20%. Додаткові фінансові ресурси на Permian мають прийти від таких гігантів у енергетичній сфері, як компанії Exxon Mobil та Chevron. Остання вкладає у згадане родовище 3 млрд. доларів, що є п'ятою частиною від усієї інвестпрограми цієї компанії.

Приплив американської сланцевої нафти посилить напади слабкості на міжнародному ринку, який і так перебуває у тривожному очікуванні через зростання видобутку в ОПЕК+ та хвилі нового омікрон-штаму COVID-19. Дані міжнародного енергетичного агентства свідчать, що в останньому місяці цього року пропозиція почала випереджати попит і найближчими місяцями ця тенденція посилиться.

У першому кварталі наступного року надлишок "чорного золота" на ринку становитиме 1,7 млн барелів на добу, а у другому кварталі цей показник досягне 2 млн за рахунок збільшення видобутку в країнах, що не входять до ОПЕК+.

Після атаки дронів СБУ: Російський НПЗ у Краснодарському краї призупинив роботу

субота, 27 квітень 2024, 19:02

Російський нафтопереробний завод у Словʼянську-на-Кубані (Краснодарський край), який 27 квітня атакували безпілотники, частково призупинив свою роботу. Про це заявив директор з комплексної безпеки групи компаній Словʼянськ ЕКО Едуард Труднєв, повідомля...

Залишилось кілька днів: Хто з українців зобов'язаний заповнити декларації та доплатити податки

субота, 27 квітень 2024, 17:24

В Україні до 1 травня всі, хто мав додатковий дохід, мають заповнити декларації. Податки із задекларованих активів треба заплатити до 1 серпня, передають Патріоти України. Про це йдеться в роз'ясненні Державної податкової служби. "Подавати декларацію п...