До України повернулася інфляція: На скільки зросли ціни у вересні

У минулому місяці ціни піднялися на на 0,7% проти серпня.

Молочні продукти останнім часом подорожчали. Ілюстрація: соцмережі.

У вересні зафіксували місячну інфляцію. Це сталося вперше від травня нинішнього року.Про це повідомляє Держстат, передають Патріоти України.

У минулому місяці ціни піднялися на на 0,7% проти серпня. Приміром, на ринках вартість продуктів харчування та безалкогольних напоїв зросла на 0,3%. Ціни на молоко, масло, рибу та продукти з риби, рис, м’ясо, м’ясопродукти і фрукти підвищилися на 2,4–0,6%. Найбільше у ціні додаои гречані крупи - 21,4%.

Водночас ціни на овочі у вересні впали на 5,1%, на цукор — на 1%. Найбільше подешевшали яйця - на 6,3%. Одяг та взуття у вересні подорожчали на 8,7%, а комунальні послуги подешевшали на 0,2%. Також зменшилися у ціні танспортні послуги подешевшали - на 0,4%.
Загалом від початку нинішнього року ціни в Україні зросли на 3,4%, а порівняно з вереснем 2018 року — на 7,5%. Як повідомлялося раніше, за підсумками серпня в Україні зафіксували дефляцію, яка порівняно з липнем склала 0,3%. У липні та червні також була дефляція – 0,6% та 0,5% відповідно. У травні була інфляція – 0,7%, у квітні – 1%.

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...