До викрадення судді Чауса можуть бути причетні п'ятеро українців, спливли гучні деталі (фото)

П'ятеро українців можуть бути причетні до викрадення колишнього українського судді Миколи Чауса у Кишиневі 3 квітня. Ймовірно, вони в'їхали до Молдови під вигаданими іменами. Про це йдеться у спільному матеріалі розслідувачів молдовського RiSE Moldova та української агенції "Слідство.інфо", передають Патріоти України.

Журналісти проаналізували дані понад 20 громадян України, які потрапили під пильну увагу молдавського слідства у зв'язку з викраденням Чауса. Раніше вони вже повідомляли про одного громадянина України, який, ймовірно, пов'язаний з українськими спецслужбами та приїжджав до Молдови за паспортом прикриття. Тепер розслідувачі стверджують, що змогли виявити ще чотирьох.

"До групи тих, хто міг брати участь у викраденні Чауса, входили ще чотири чоловіка, які брали для в'їзду на територію Республіки Молдова документи на неіснуючі ідентичності (ймовірно, паспорта прикриття). ... Найімовірніше, всі четверо чоловіків приїжджали в Молдову під вигаданими іменами. Простіше кажучи, за паспортами прикриття, які використовують, як правило, спецслужби для спецоперацій", - зазначається в матеріалі.

Джерела у правоохоронних органах України повідомили RISE Moldova, що в реєстрі платників податків України немає, зокрема, громадян з іменами Олексій Нечаєв і Олексій Сотников, які б народилися в дати, зазначені у їх паспортах, за якими чоловіки перетнули молдовський кордон.

З'явилося відео викрадення українського судді-утікача Чауса у МолдовіОкрім того, паспорт Нечаєва, виданий нібито у 2016 році, коли тому було 28 років, є першим закордонним документом, будь-коли оформленим на його ім'я, а в українських реєстрах немає інформації про орган, що видав посвідчення особи на ім'я Олексія Сотникова.

Київські адреси, де прописані Нечаєв і Сотников, виявилися житловим районом хрущовської забудови, однак за вказаними адресами журналістам не вдалося знайти чоловіків.

Розслідувачів також насторожили ще два українці - з іменами Сергій Гончар та Андрій Бородінов. Ідентифікувати жодну людину з тими ж даними, що були зазначені в паспортах, пред'явлених ними на кордоні, не вдалося. При цьому Бородінов зробив своє посвідчення особи за тиждень до приїзду в Республіку Молдова, а Гончар свій закордонний паспорт отримав приблизно за місяць до поїздки до Кишинева.

Журналісти змогли знайти людей, схожих на тих, хто представився Нечаєвим, Сотниковим, Бородіновим та Гончаром, однак встановити їх справжні особистості не вдалося.

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...