Догосподаоювалися: Україна опинилася перед загрозою зриву опалювального сезону - у містах не вистачає газу для опалення

Влада українських міст в екстреному порядку звернулася до прем'єр-міністра України з офіційним проханням. Дениса Шмигаля просять звернути увагу на небезпечну ситуацію, що склалася в регіонах, яка може призвести до зриву опалювального сезону в країні, зазначають Патріоти України.

Офіційний лист голові Кабміну надіслала Асоціація міст України. Представники регіональної влади скаржаться на низькі обсяги постачання газу для опалення будинків городян за пільговим тарифом. Однак державна компанія Нафтогаз відмовляється переглядати обсяги постачання газу, незважаючи на те, що в Україну прийшли холоди раніше, ніж звичайно, тому подачу тепла в регіонах довелося запустити теж раніше терміну.

У зв'язку з цим, "пільгового" газу для нормального проходження опалювального сезону взимку може просто не вистачити. В результаті або доведеться підвищувати тарифи на опалення, але навряд чи українці зможуть їх здолати.

Для порівняння: пільгова вартість газу, згідно з підписаним меморандумом, встановлена на рівні 7,42 гривні за кубометр, а ринкова вже досягла 30 гривень за кубометр блакитного палива.

Зазначимо, що меморандум про пільговий тариф на газ для теплокомуненерго протягом усього опалювального сезону 2021-2022 років був укладений Кабінетом Міністрів України, Нафтогазом та Асоціацією міст.

"Предбачених "Нафтогазом України" обсягів газу виявилося недостатньо. При цьому "Нафтогаз України" відмовився коригувати встановлені обсяги споживання природного газу", - йдеться у листі Асоціації міст України до Кабміну.

Вимушена підкоритися вимогам меморандуму місцева влада не може підвищити тарифи, тому зазнає величезних збитків, що теж загрожує серйозними наслідками.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...