Догосподарювались! Україні прогнозують дефіцит продуктів: Що з їжі подорожчає

В Україні після Нового року очікується подорожчання продуктів, а також їх дефіцит. Такий прогноз озвучив на каналі "Україна 24" політолог Дмитро Співак, передають Патріоти України.

Що подорожчає у 2022 році

Експерт вважає, що після Нового року в країні подорожчає ще більше соняшникова олія, цукровий буряк, гречка.

"Ми вже не в змозі забезпечити себе цукровим буряком. Тому що буряк ми будемо імпортувати з Польщі. Виробництво соняшникової олії скоротилося на 14,5%. Воно буде дорожче і ми його будемо звідкись імпортувати, значить соняшникова олія подорожчає слідом за гречкою, цукром і так далі", - повідомив він.

Причина подорожчання

Співак зазначив, що вже в першому кварталі 2022 року українці відчують на собі подорожчання продуктів харчування. Через це на продовольчому ринку можливий дефіцит їжі.

До причин подорожчання відносяться підвищення тарифів на газ, вантажні перевезення, також бізнесменам підвищили податки.

"Лютий, березень - ось інерційна економічна складова вдарить за цінами, тому що в собівартості продуктів харчування є газ, є тарифи на вантажні перевезення. А сьогодні всім підприємцям підвищили податки. І все разом ось таким сніжним комомо призведе до того, що в кінці першого кварталу 2022 року ми дуже відчуємо і дефіцит на продовольчому ринку і підвищення цін", - резюмував він.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...