Долар може бути і по 50: Економіст зробив шокуючий прогноз

Однак громадяни не стануть масово скуповувати валюту.

Різке подорожчання долара по відношенню до гривні найближчим часом малоймовірне, проте навіть на тлі можливих прогнозів про кардинальну зміну курсу від 30 і навіть до 50-ти українці не зможуть почати масовий обмін національної валюти на американську. Таку думку висловив економіст Віктор Скаршевський в ефірі телеканалу "Україна 24", передають Патріоти України.

Експерт також пояснив, чому в Україні громадяни не стануть масово скуповувати валюту. Зокрема, на це прямо впливає можливості людей, їх добробут і грошові запаси, які внаслідок кризи через коронавірус помітно знизилися.

"Наразі причин для різкої девальвації гривні немає. І це також відбито в прогнозі Мінекономіки. До речі, якщо ще у квітні уряд розраховував середньорічний курс долара на 2020 рік в середньому 29 гривень, то зараз вже в оновленому прогнозі 27 гривень за долар. Тобто переглянули у бік зміцнення. І далі в наступному році середній курс прогнозується 29.10 грн/дол, через рік 29.30 грн/дол і так далі. Я вважаю, що це більш-менш реально", - заявив Скаршевський.

Водночас він визнає, що в Україні можуть прогнозувати різку зміну курсу валют: 1 долар по 40 гривень чи навіть по 50 гривень. "Але люди цієї паніці не піддадуться, особливо коли змінився глава НБУ, з однієї простої причини - від бідності. У людей немає вільної гривні, щоб бігти в обмінники та купувати долари", - упевнений експерт.

Також він додав, що картина швидше за все буде зворотня: люди будуть шикуватися в черги до обмінників, щоб здавати долари, оскільки в результаті кризи багато людей втратили роботу. "Те, що в останні тижні сталася деяка девальвація - це передусім були спекулятивні очікування на ринку. Зараз поступово гривня знову почала зміцнюватися", - заявив Скаршевський.

Економіст назвав безробіття в Україні проблемою номер один, і вона залишиться в найближчі кілька років. Він додав, що у 2021-му, як прогнозують в уряді, в нашій країні буде близько 9% безробітних.

На найбільшому оборонному заводі Великої Британії стався вибух

середа, 17 квітень 2024, 21:46

На заводі найбільшої британської оборонної компанії BAE Systems на півдні Вельсу вранці 17 квітня стався вибух. Про це повідомляє BBC, передають Патріоти України. Як заявили у компанії, на заводі негайно активували «протоколи безпеки», на місце прибули...

Відключенням бути? Споживання електроенергії стрімко зростає: "Укренерго" звернулося із важливою заявою

середа, 17 квітень 2024, 17:54

Через похолодання та хмарну погоду споживання елетроенергії стрімко зростає - на 6,5% більше аналогічного показника 15 квітня. Про це повідомляє пресслужба "Укренерго", передають Патріоти України. "Через похолодання та хмарну погоду споживання стрімко ...