Долар може злетіти: JP Morgan погіршив прогноз щодо економіки України

Аналітики банківського холдингу JP Morgan погіршили прогноз щодо падіння економіки України. За підсумками 2020 року вони очікують на зниження ВВП на 5,1% і курс долара в 29 грн/$. Ціни можуть вирости на 3,7%. У 2021 році зростання економіки може скласти 6,3% при інфляції 6%. Про це йдеться в огляді від 5 травня, передають Патріоти України.

Це практично вдвічі гірші очікування, ніж були наприкінці березня. Тоді JP Morgan оцінював падіння економіки України в 2,6% з відновленням у наступному році на 5,1%.

Чого чекають від курсу

"Згідно з останнім прогнозом, курс гривні до кінця другого кварталу цього року може ослабнути до 29,5 грн/$, потім зміцнитися до 29 грн/$ на кінець третього і четвертого кварталів і повернутися до 29,5 грн/$ до кінця першого кварталу наступного року", – повідомило агентство.

В кінці березня JP Morgan допускав, що курс на кінець цього року може скласти 28,5 грн/$, на кінець наступного – 29,5 грн/$. Аналітики банку очікують, що Україна отримає перший транш від МВФ у розмірі $1,75 млрд в кінці травня або, можливо, у червні.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...